Gennemførelsessamtale for forsinkede studerende

Studievejledningen på DTU tilbyder dig en gennemførelsessamtale, hvis du er mere end et år forsinket i dit studie i forhold til den normerede studietid.

Modtager du en mail med invitation til en samtale, håber vi, at du vil tage positivt imod henvendelsen. Det er frivilligt at deltage i samtalen.

Det er fastansatte studievejledere i DTU's Studievejledning, som varetager gennemførselssamtalerne.

Når du har booket en tid, får du en bekræftelse, som beskriver, hvor og hvornår du skal møde op.

Hvis du er forhindret i at komme til den aftalte samtale, må du meget gerne kontakte Studievejledningen gerne i god tid. Du er også velkommen til at lave en ny aftale på et tidspunkt, der passer dig bedre.

Der er afsat 25 minutter til hver samtale. Viser det sig, at din samtale med Studievejledningen skal vare mere end de afsatte 25 minutter, tager vi ofte den ekstra tid, der er nødvendig, for at gøre samtalen færdig. Hvis ikke det er muligt, kan vi altid aftale endnu et møde.

Hvad snakker vi om til samtalen?

Gennemførelsessamtalen tager udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Der kan være mange grunde til, at du er forsinket i dit studie – en dumpet eksamen, sygdom, udlandsophold eller måske et speciale, der trækker ud. Uanset årsagen er målet med samtalerne, at du får overblik over din situation og dine muligheder. Vi bestræber os derfor på at give dig værktøjer, der gør, at du kan træffe kvalificerede valg i forhold til din situation.

I løbet af samtalen kan vi hjælpe med at afklare hvilke overvejelser, du kan gøre dig, og hvilke valgmuligheder, du har i forhold til din situation. Måske vil et studieophold i udlandet være interessant for dig, eller orlov i en kortere eller længere periode. Måske skal vi i løbet af samtalen koncentrere os om, hvordan og hvornår du kan skifte retning, linje eller uddannelse.

Det kan også være, at vi i samtalen finder ud af, at du kunne have brug for at benytte nogen af de andre tilbud, der findes til studerende på DTU, fx. Karrierecentret, Specialpædagogisk Støtte (SPS) eller Studenterrådgivningen.

Skal jeg forberede noget til samtalen?

Nej, studievejledningen kræver ikke at du forbereder noget før samtalen.

Da udgangspunktet for samtalen altid vil være dig og dine behov og den situation, du står i netop nu, kan du jo overveje med dig selv, om der er emner, du gerne vil have taget op i løbet af samtalen.

Skriv eventuelt spørgsmål ned på et stykke papir, så du kan holde fast i det, du gerne vil tale om.

Det kan fx. være at du gerne vil tale om

  • Studieplanlægning
  • Dispensationsansøgninger, hvornår og hvordan man søger
  • Oprettelse af specialkurser og virksomhedsprojekter
  • Merit
  • Studietvivl
  • Motivation
  • Trivsel
  • Eksamensangst